Το Κέντρο μας

 

Το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου Λογόπολις είναι ένας φιλόξενος και σύγχρονος χώρος για παιδιά και ενήλικες. Στον χώρο μας παρέχονται υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η διεπιστημονική ομάδα του Λογόπολις αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Οι θεραπευτές κρίνουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και συναποφασίζουν για το κατάλληλο σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση θεραπευτικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η σταθερή ποιότητα των υπηρεσιών μας βασίζεται στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού μας και στην συνεχιζόμενη επιστημονική μας κατάρτιση.

 

H Δώρα Τσακουρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο St.Kliment Ohridski
της Σόφιας, Προσχολική και Σχολική Ειδική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές της με Master of Science στις Επικοινωνιακές Διαταραχές της Ανάπτυξης από το ίδιο πανεπιστήμιο. Απέκτησε ισοτιμία σπουδών Πανεπιστημιακού επιπέδου από τον ΔΟΑΤΑΠ το 2000.

Η πολυετής εμπειρία της στην αποκατάσταση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας, δυσαρθρία, ρινολαλία, βαρηκοΐα και αυτισμό προέρχεται από τη μακροχρόνια εργασία της σε κέντρα λογοθεραπείας και ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και την επαρχία.

Έχει αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα στα θέματα: «Μελέτη των φωνολογικών και αρθρωτικών διαταραχών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» - Φεβρουάριος 2000 και «Αποκατάσταση της Δυσλεξίας» - Ιούνιος 1999.

Συμμετέχει ως εισηγητής και παρακολουθεί πολλά Σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τελευταία 15 χρόνια είναι ιδιοκτήτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου και Γραφής ΛΟΓΟΠΟΛΙΣ.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Το κέντρο μας συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία